självplock - så går det till

plockemballage

Emballage att plocka i tar du med dig hemifrån. Vi har tyvärr ingen möjlighet att tillhandahålla emballage på fältet. Genom åren har vi sett alla möjliga former av medtagna emballage, vanligast är dock den klassiska plasthinken, glasskartonger av plast samt grytor och bakbunkar. Endast fantasin sätter gränsen. Plastpåsar och andra mjuka emballage är inte lämpliga då bären lätt pressas ihop och mosas.
Innan du börjar plocka väger vi ditt emballage så vi vet hur mycket vikt vi sedan skall dra ifrån den slutliga plockade vikten.

din rad

När du vägt in ditt emballage tilldelar vi dig en jordgubbsrad att plocka i. Du får även en markör av oss som du sätter ner i raden där du slutar plocka. Skulle du plocka hela raden så sätter du markören vid radslutet så ser vi att hela raden är genomplockad.
Du får inte hoppa mellan raderna, plocka från grannraderna heller byta rad. Om du av någon anledning är missnöjd med din rad, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en ny rad.

plockteknik

När du plockar är det viktigt att du plockar alla mogna jordgubbar som du ser, stora som små. Eventuellt skadade bär (fågelätna, ruttna, mögliga etc.) som du ser är vi mycket tacksamma för om du plockar av från busken och lägger fritt i gången så att eventuell mögel/röta inte sprider sig till de oskadade bären på busken. Tänk på att det är svårt att se alla mogna bär, du måste rota runt bland bladverket för att hitta allt.

smaka eller äta

Självplock bygger på frihet under ansvar och vi brukar säga att smaka är självklart tillåtet men inte att äta.

utvägning och betalning

När du plockat klart och markerat var du slutade plocka i din rad går du tillbaks dit var du vägde in. Här väger vi hur mycket du plockat, drar av emballagets egenvikt och räknar fram slutligt pris.

övriga frågor

går det att betala med kort?

Ja, vi tar emot VISA, MasterCard och Maestro. Vi tar inte emot Swish-betalning.

var kan jag parkera min bil?

Vi har en stor parkeringsplats på fältet. Tänk på att underlaget kan vara ojämnt och tänk på att det finns många småbarnsfamiljer så kör försiktigt och lugnt.
Parkera INTE på Antunavägen, det råder parkeringsförbud samt det förhindrar framkomligheten på vägen och till de fastigheter som ligger där.

finns det toalett?

Nej, vi har ingen toalett på fältet. Det är dock inte långt till ett köpcentrum med toalettmöjligheter.

får jag ta en barnvagn med ut i fältet?

Vi har ett begränsat antal rader där det finns plats att ta med barnvagn när du plockar. I övriga rader är det inte tillåtet eftersom barnvagnen helt enkelt inte får plats i gången.

får jag ta med min hund ut i fältet?

Nej, hundar och andra djur är inte tillåtna att ta med ut i jordgubbslandet.

har ni öppet alla dagar?

Nej, våra öppettider varierar beroende på hur mycket bär som finns moget, hur många som kommer ut och plockar, hur snabbt nya bär mognar fram samt naturligtvis väder och vind. Vi strävar efter att hålla öppet så ofta och mycket vi kan, men det är svårt att ge några långtgående öppettidsprognoser, varför vi endast anger öppethållande några dagar i taget.
En normal skördesäsong pågår cirka tre veckor.